Trippel till Hagoort – Bot vann andra finalen

Paul Hagoort gjorde rent hus i finalen av Breeders Course 2 years old Fillies 2024. Han tog hand om de tre första platserna.

– Det är alltid kul att räkna in dem. Etta, tvåa och trea. Speciellt i en stor final med mycket pengar, sa den holländske tränaren.

Det var favoriten Gourmet d’Arc (Robin Bakker) som vann före stallkamraterna Greta Jet och Phoebe Boko. Greta Jet var snabbast bakom bilen, men släppte ifrån sig ledningen efter 300 meter. Då fick Gourmet d’Arc ta över, dämpade en bit och gled sedan bara undan i snygg stil med sitt långa steg.

– Det här var super, tyckte också Hagoort. Hon är en lugn och fin, en dröm att jobba med.

Framtiden?

– Vi har väl inte bestämt så mycket och har kanske inte så mycket kvar i år. Sen har vi ju Breeders Course att sikta på nästa år också.

Greta Jet fick chansen 200 meter från mål, men hennes speed räckte bara till andraplatsen.

Ett enkelt sätt att vinna en halv miljon.

Örjan Kihlström flög ner från Stockholm, hoppade upp bakom Pele Boko och knappa två minuter senare var vinsten i Breeders Course 2 years old Stallions and Geldings 2024 klar.

– Det är fantastiskt att få chansen på en så fin häst i en så här stor final, sa en nöjd Kihlström efter vinsten.

Pele Boko tog enkelt hand om ledningen, Kihlström bestämde tempot och försvann sedan ifrån konkurrenterna den sista biten.

Det är Erwin Bot, med filial på Jägersro, som tränar vinnaren.

– Efter försöket då han vann hade vi såklart förhoppningar och när han kom till ledningen kändes det lugnt. Däremot är det tvååringar vi har att göra med så jag vill alltid vänta tills de är i mål innan jag jublar.

Hur värderar du den här segern?

– Det här är givetvis en stor seger för mig, även om det är den andra inom Breeders Course. För länge sedan var jag kusk bakom United Love som min pappa Johannes tränade.

Här måste vi också nämna Grantorino Font som för Michel F Rothengatter svarade för en enorm upphämtning efter en startgalopp.

– Det är en otroligt talangfull häst, men är fortfarande lite orutinerad.