Gocciadorohästar i fokus

 

Uttagningsloppen inför de andra finalerna för de treåriga hästarna i Breeders Course rivstartar verkligen.

I Breeders Course 3 years old Stallions and Geldings Second Final 2024 kommer Fellow Wise As till start, han som vann den första finalen under Elitloppshelgen.

Och i  Breeders Course 3 years old Fillies Second Final kommer Filadonna, tvåa I finalen för ston, till start.

Allt sker på Solvalla tisdagen den 25:e juni.

– Kul att vi har nästa serien på gång, säger Magnus Rundgren, vd för Breeders Course. Nu kan vi börja blicka framåt mot de två finalerna på Jägersro den 30:e juli i samband med Hugo Åbergs Memorial.

Om vi börjar med stoavdelningen, ligger som lopp 2 på Solvalla, så blir givetvis Filadonna stor favorit till att ta en av de två finalplatserna. Men vi måste lyfta fram Canola som debuterade för skicklige unghästtränaren Per Nordström senast. Hon travade då 12,7/1640 meter och ska vara förbättrad till den här starten. Där finns också Chapter One som var finalist i Svensk Uppfödningslöpning.

I klassen för hingstar och valacker är det Fellow Wise As som sticker ut. Alessandro Gocciadoro är inte på plats (Erik Adielsson kör FrenchConnection IT) och han ändrar inte på ett vinnande lag utan Örjan Kihlström fortsätter som kusk på stjärnan. First Time Roc, fyra i den första finalen, tillhör de med bra chans liksom den danska gästen Forest Jet som också var med i finalen under Elitloppshelgen.

De två främsta hästarna de här försöken samt försöken på Wolvega 29/6 och Jägersro 16/7 är kvalificerade till final på Jägersro 30/7 med ett förstapris på 500 000 kr. De övriga fyra hästarna till finalen - anmälda i Breeders Course 3 years old 2024 - uttages på poäng. De tre försöksvinnarna väljer spår i finalen, lottning mellan de övriga sju.

Uttagningslopp, ston, 1640 meter

1 Canola, Per Nordström

2 Getting Ok to Land, Claes Sjöström

3 Filadonna, Erik Adielsson

4 Boggeywoman, Björn Goop

5 Chapter One, Jorma Kontio

6 Olivia Bros, Magnus A Djuse

7 Great Pride, Örjan Kihlström

Uttagningslopp hingstar och valacker, 1640 meter

1 FrenchConnection IT, Erik Adielsson

2 First Time Roc, Björn Goop

3 Befora Takeoff, Oskar Kylin Blom

4 Fellow Wise As, Örjan Kihlström

5 Pop the Cork, Magnus A Djuse

6 Forest Jet, Ulf Ohlsson