Två vinnare med krafter kvar

Två tunga favoriter från Alessandro Gocciadoro – och båda vann.

First Wise As gled retfullt enkelt fram till seger över upploppet i Breeders Course 3 years old Stallions and Geldings Second Final 2024 för Örjan Kihlström och lika enkelt var det för Filadonna i Breeders Course 3 years old Fillies Second Final tillsammans med Erik Adielsson.

Om vi är artiga och börjar med flickorna så fick Erik Adielsson chansen bakom Filadonna, ägd och uppfödd av Phillippe Allaire. Erik styrde fram utvändigt ledande Olivia Bros inför slutvarvet och sedan var det retfullt enkelt.

– Först och främst måste jag säga att det var ett hedersuppdrag att få dra på sig de klassiska färgerna och köra en häst ägd av en sådan hästman. Och hästen var fantastisk, som en prima ballerina men en tanks på samma gång.

Det såg ut som om det fanns krafter kvar på fina 1.11,7?

– Det var hängslen och livrem, kavajen knäppt. Jag hade garanterat kört under 1.11 om det hade behövts.

Med sig till finalen på Jägersro tog hon spetshästen Olivia Bros.

Lika enkelt såg det ut att vara för First Wise As. Örjan Kihlström gav hästen ett perfekt lopp, en lugn start och sedan gled han fram i andra ytter. När Örjan bad om lite extra så avgjorde First Wise As på ett par steg.

Och redan innan segerintervjuen hade Örjan lämnat en snabb rapport till tränaren Alessandro Gocciadoro via FaceTime.

– Han är fin att köra, berömde Örjan. Nu fick han ett fint lopp och det var väl skönt för honom att slippa gå i ledningen eller dödens. Han vann enkelt och hade krafter kvar.

Segertiden 1.11,2 skvallrar om att det kommer att gå fort i finalen på Solvalla den 30:e juli.

First Time Roc fick den otacksamma uppgiften att gå först i andraspår och dra fram favoriten, men höll mycket tappert till andraplatsen och är även han klar för sin andra raka final i Breeders Course.

Närmast väntar nu dubbla uttagningslopp på Victoria Park, Wolvega, den 29:e juni.